Digital markedsføring

Blogg deg til drømmejobben?

Det har snart gått fire måneder av studieløpet i digital markedsføring og jeg er ikke i tvil om at jeg gjorde et riktig valg. Det har vært en bratt læringskurve med mange nye utfordringer, men det viktigste av alt er at det har vært spennende og gøy. Det å blogge har vist seg å være den beste formen for læring. Jeg har fått utfordret meg selv med å gjøre noe jeg aldri har gjort før, samt at jeg har lært mye om den digitale utviklingen.

Viktigheten med å formidle

Bildelink

Formidlingsevne er en viktig faktor når det kommer til blogging. Det handler om å kunne formidle noe til leserne på en kreativ og interessant måte. Det du formidler bør være av verdi for leserne, tenk hele tiden relevans og interesse. Innholdet skal gi leserne en verdi og de skal kunne føle at det er verdt å lese blogginnlegget ditt. Skap en forventning i begynnelsen av teksten, for så å levere på den forventningen. Derimot er det viktig å huske på at en blogg er personlig. Jeg mener man derfor ikke bør være redd for å si det man mener; det er din egen blogg hvor du bestemmer.

Sett deg selv på “kartet” i bransjen

Bildelink

Legg fra deg tanken om at blogging er flaut og tenk heller at det kan bidra til egen læring. For min del har bloggingen vært en fin måte å lære på og en plattform hvor jeg har fått utviklet skriveferdighetene mine. I begynnelsen var det å skulle poste et blogginnlegg både flaut og skummelt med tanke på hva andre kunne komme til å si. Den tanken forstod jeg fort at jeg måtte gjøre noe med for å kunne benytte mulighetene med bloggen til det fulle. Det handler om å stole på seg selv og sitt eget arbeid.

Bloggen har ført til at jeg i dag kan være stolt over mitt eget arbeid og det jeg publiserer. Det har blitt en plattform der jeg selv kan formidle det jeg har interesse for og samtidig få dele det med andre. Deling er sentralt, fordi hvis du deler det du har produsert er det større sannsynlighet for at du vil kunne bli oppdaget og kanskje komme i kontakt med interessante mennesker. Blogging er en fin måte å vise de der ute hva du kan og hva du brenner for, og kan føre til at du blir kontaktet og får drømmejobben din.

Bygg din digitale profil

For å bygge en digital profil mener jeg blogging er et sentralt bidrag. Vis ditt engasjement rundt det du skriver om og skap nysgjerrighet hos leserne. Det å opprette en faglig blogg, som du benytter aktivt gjennom å vise at du har ståpåvilje og et engasjement for det du studerer tror jeg er nøkkelen til drømmejobben for en digital markedsføringsstudent. Bloggen kan fungerer som din digitale CV, og din følgesvenn når noen Googler deg. En hvilken som helst arbeidsgiver vil jeg tro stiller seg positiv til en blogg som viser hvem du er på en helt annen måte enn bare en tradisjonell CV eller jobbsøknad. Bloggen gir et godt innblikk i din kunnskap og erfaring.

Mine tanker om drømmejobben og hva bloggen har gitt meg

Bloggen har som nevnt gitt meg positiv erfaring i forhold til egen læring og evne til å kunne omdanne læring til praksis. Den har bidratt til å utvikle min digitale profil og ført til at jeg har fått satt meg selv litt på “kartet” i bransjen vi operer. Læringsutbytte er det mest verdifulle med det å blogge. Jeg har fått utnyttet bloggens mulighet til det fulle og skapt en digital arena som jeg kan benytte videre i min studiehverdag.

Drømmejobben er vanskelig å skulle å forestille seg, men jeg har gjort mine tanker om hva jeg kunne tenke meg å jobbe med i fremtiden. Dette studieløpet har åpnet dører som jeg aldri hadde tenkt skulle åpnes. Det har gjort at jeg jeg har innsett hvor viktig det er å benytte blogg i en stadig mer digitalisert verden der alle er på internett. Mitt siste ord er derfor: Benytt bloggen til å hjelpe deg på veien mot drømmejobben, og grip mulighetene som byr seg – ikke vær redd for å ta sjansen!

/ Stine Skalleberg

 

Del innlegget på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *