Digital markedsføring

Google: det ledende teknologiselskap

Denne uken er vi som tar valgfaget digital markedsføring, på studietur til Dublin. Vi har fått besøke DIT School of Management, guinness storehouse og Google. I går var vi på besøk hos Google og ettersom vår emneansvarlig Anastasia Mariussen er en del av det norske teamet hos Google i Dublin, fikk vi en omvisning i lokalene. Google er et enormt selskap og bare i Dublin jobber det over 5000 mennesker. Det var derfor veldig spennende og lærerikt  at vi fikk høre om hvordan de jobber og hva som vektlegges i et så stort og viktig selskap.

Google sitt europeiske hovedkontor som ligger i Dublin, er drømmejobben for mange. Selskapet har over 50 tusen ansatte og vokser stadig mer. Det ansattes kontinuerlig nye folk og stabene utvides. Vi var så heldig å få hilse på en del av det norske temaet som sitter i Dublin og de fortalte oss litt om deres arbeidshverdag. De var alle ganske unge, noe som generelt karakteriserer de som jobber i Google.

Google som arbeidsplass

Det som er spesielt med Google som arbeidsplass er selve friheten og ikke minst en stolthet overfor selskapet. De ansatte har stor grad av frihet når det kommer til arbeidsdagene sine og de jobber mye sammen i team. Selskapet er ikke bygget på det tradisjonelle hierarkiet, der kun en leder tar alle belsutinger. I Google handler det derimot om innovasjon og nytenkning, og for å få til det må man samarbeide på tvers. Det er noe Google vet og det er kanskje her hemmeligheten bak deres suksess ligger?

Google som arbeidsplass er ikke bare en jobb man går til, men det kan nærmest ses på som et eget samfunn. De ansatte har alt de trenger på jobben. De har treningssenter, svømmebasseng, mulighet for å vaske tøy og de spiser alle måltid gratis på jobben. Dette er noe av det de ansatte har tilgang til på jobben og dermed skapes det et virtuelt samfunn rundt arbeidsplassen. De ansatte hos Google går under navnet Googlers og det gjør at man skaper en fellesskapsfølelse rundt det å være en del av Google. En Googlers karakteriseres som hjelpsom, kreativ, proaktiv, evne til å tilegne seg ny kunnskap raskt – for å nevne noe. Det norske temaet fortalte oss at vi kunne sammenligne en Googlers med en du kunne tenke deg å tilbringe mange timer sammen med på en flyplass.

I Google er det fokus på å vinne som et team. Det handler om at du skal klare å spille dine kollegaer gode. Google er et sted hvor alle kan være seg selv, noe som er viktig med tanke på at det er mange ulike mennesker og nasjonaliteter. Google åpner opp for at de ansatte skal føle seg ivaretatt etter beste evne og det er et stort fokus på tilbakemeldinger. Google er feedback all over the place, sa Mariussen. Feedback til de ansatte har helt klart en positiv innvirkning på deres mulighet til å bli bedre, samt at det gir motivasjon for å fortsette å jobbe bra. Googles ansatt-moral er med på å drive Google fremover, fordi det gjør at folk trives på jobb og blir dermed mer effektive.

Googles prinsipper og oppskrift på suksess

Google er et av verdens mest ledende teknologiselskap og de vokser stadig mer. Google ligger foran i utviklingen av nye og spennende tjenester, noe som gjør de til et selskap med mye makt. Hvordan har de kommet så lang? Hva har de gjort for å komme dit de er i dag? Googles prinsipper tror jeg er selve oppskriften på deres suksess.

Først og fremst fokuserer Google mye på innovasjon. I Google handler det ikke om umiddelbar perfeksjon, men heller å tenke stort og nytt. Det å tenke stort er svært relevant i selskapet, fordi de vil at ansatte skal tørre å ta de “store stegene”. Samtidig er selskapet bygget på en kultur om å dele alt, altså en delingskultur. Det foregår mye deling på tvers av ulike team og land, det for å bygge hverandre gode. Det er viktig å være klar over at det i Google ikke er snakk om intern konkurranse, men et større fokus på å dele kunnskap og erfaringer med hverandre.

For å skape innovasjon i selskapet har Google lagt til rette for at de ansatte kan få bruke 20% av arbeidstiden sin til å jobbe med prosjekter ved siden av jobben. Det vil si at de ansatte får fleksibilitet til å jobbe med egne prosjekter som er innenfor selskapet. Google bygger også opp under de ansattes innovasjonsevne med et prinsipp om at det er helt ok å feile. Samtidig bygger Google på et prinsipp om at ideer kommer fra alle kanter, slik at det er viktig å se alle ideer og tanker som en helhet. Det er også et stort fokus på data, fremfor meninger. I Google handler alt om data og de setter brukerne i fokus. Google er opptatt av kvaliteten på det de leverer og hvordan de fremstår foran sine kunder.

“We really want to help, solve big problems in users lives. We want to do it for everyone”

(Google prinsipp)

 

 

 

 

 

/ Stine Skalleberg

 

Kilder:

http://www.independent.ie/business/technology/google-hits-5000-employee-level-in-dublin-now-one-of-capitals-biggest-employers-31480103.html

Del innlegget på sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *